Basisverzekering vergelijken

De basisverzekering vergoed de meest belangrijke zorgkosten zoals; medicijnen, huisarts, specialisten en ziekenhuisopname. Voor alle vergoedingen van de basisverzekering, kijk bij basispakket. De inhoud van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar gelijk.

Basisverzekering + aanvullende zorgverzekering + tandverzekering

Omdat de basisverzekering vaak niet al je zorgkosten vergoed, kiezen veel mensen voor een aanvullende zorgverzekering. 40% van de Nederlanders heeft een extra tandartsverzekering.

Just van CZ zorgverzekering 2020 Just zorgverzekering nieuw van CZ
Zorgverzekering + aanvullend + tand – v.a. €127,90
Tandverzekering 75% tot €250 – €8,20
Fysiotherapie, Spoedeisende zorg in het buitenland, Mondzorg na ongeval – €6,50

 
 

Nieuwe zorgverzekeraar kiezen

Nu direct overstappen naar een goedkopere of betere zorgverzekering 2020? De goedkoopste zorgverzekering zonder vrijwillig eigen risico is €93,85 per maand. De goedkoopste zorgverzekering met maximaal eigen risico is slechts €74,95 per maand. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.

Kies voor een Basisverzekering + aanvullende zorgverzekering o.b.v. specifieke vergoedingen

Wanneer wordt fysiotherapie wel vergoed door de basisverzekering? Als ik op vakantie ben en er gebeurt iets zijn de kosten dan gedekt door mijn zorgverzekering? Krijg ik een hoortoestel vergoed? of heb je nog specifieke zorg nodig. Er zijn honderden verschillende zorgvragen en 100 verschillende vergoedingen. Check al tijd eerst bij je zorgverzekeraar of de behandeling wordt vergoed door je zorgverzekering.

 • Welke zorgkosten worden vergoed door de basisverzekering
 • Voor welke zorg kan ik mij het beste bij verzekeren middels een aanvullende zorgverzekering

Bent je chronisch ziek of verwacht je binnenkort specifieke zorg nodig te hebben, dan is het verstandig om eens te kijken naar de vergoeding van de zorgkosten door de zorgverzekeraar. Worden de kosten vergoed door de basisverzekering of bestaat er de mogelijkheid je bij te verzekeren, middels een aanvullende zorgverzekering. Chronisch zieken betalen vaak jaarlijks een behoorlijk bedrag aan hulpmiddelen of medicijnen die niet vergoed worden of slechts deels vergoed worden door de basisverzekering (het basispakket). Het kan dan voordelig zijn een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Zorgverzekeringsvergelijker 2020

Bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekeraar is het verstandig om niet alleen te kijken naar de maandelijkse zorgpremie van de basisverzekering maar ook naar de premie van de eventuele aanvullende zorgverzekeringen die je wilt afsluiten. Kijk naar je zorgbehoefte in het verleden en maak een schatting van de zorgbehoefte in de toekomst. Echt besparen op een nieuwe zorgverzekering doe je op zorgverzekeraarkiezen.nl

Het verschil tussen een natura en restitutie zorgverzekering?

Het grootste verschil in de basisverzekering zit in de soort verzekeringspolis die je kiest. Zorgverzekeraars bieden twee soorten zorgverzekeringspolissen aan te weten de natura basisverzekering en de restitutie basisverzekering. Hier een overzichtje van de voor- en nadelen van beide soorten zorgverzekeringen.

natura basisverzekering

 • Vrije artsenkeuze: nee
 • Declaraties: altijd rechtstreeks door de zorgverzekeraar
 • Hoogte vergoeding: tot minimaal 65% bij niet gecontracteerde zorgverleners
 • Zorgverzekeringspremie: voordelig

restitutie basisverzekering

 • Vrije artsenkeuze: ja
 • Declaraties: meestal rechtstreeks door de zorgverzekeraar, maar soms die je de rekening eerst zelf voor te schieten.
 • Hoogte vergoeding: altijd 100% vergoeding van de zorgkosten
 • Zorgverzekeringspremie: hoog

VGZ zorgverzekering met 10% korting

VGZ zorgverzekering met korting De beste zorgverzekering afsluiten met royale dekking en 10% korting doet u via het UnitedConsumers ZorgCollectief.Vanaf € 108,85 per maand bent u verzekerd van de beste zorgverzekering, zonder verhoging van uw eigen risico.
Bespaar 10% op uw premie
Zeer ruime keuzevrijheid
Kies zelf uw huisarts

 

Ohra online gemak – 8% korting

Ohra zorgverzekering met korting De vrije zorgpolis van Ohra slechts € 116,30 per maand (incl €10,11 collectiviteitskorting OHRA Online Gemak). Bespaar 8% op uw premie
100% keuzevrijheid
Achteraf nooit bijbetalen
Mobiel declareren met de OHRA App

Waar moet je opletten bij het kiezen van een zorgverzekering?

Er zijn een aantal vragen die je jezelf dient te stellen voor dat je een zorgverzekering afsluit.

 • Vind ik vrije zorgkeuze bij behandelingen in ziekenhuizen en andere zorgverleners belangrijk?
 • Is een internet zorgverzekeraar een voordeel of een nadeel
 • Kies ik voor een standaard eigen risico of kies ik voor vrijwillig ‘extra’ eigen risico naast het standaard eigen risico op de basisverzekering?
 • Heb ik voldoende aan alleen een basisverzekering of is het verstandig om ook een aanvullende zorgverzekering af te sluiten
 • Heb ik volgend jaar een aanvullende tandartsverzekering nodig?

Neem nu even de tijd om te kijken welke zorgverzekering het beste past bij jouw zorgbehoeften. Het overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar kost slechts enkele minuten. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt per 1 januari 2020 je zorgverzekering bij het huidige zorgverzekeraar op. src= src=