Tips bij de keuze van de juiste zorgverzekeraar

Iedereen in Nederland heeft natuurlijk een zorgverzekering. Het is immers verplicht. Maar veel mensen hebben nog steeds een zorgverzekering die niet bij hun situatie past en daardoor bijvoorbeeld te veel betalen. Er zijn natuurlijk veel redenen te bedenken waarom dit zo is. Vaak heeft het te maken met de tijd en moeite die je erin moet steken om de juiste zorgverzekering te vinden die bij je past. Doordat er zoveel verschillende zorgverzekeraars zijn ziet de consument door de bomen het bos niet meer. Ben je van plan om binnenkort over te stappen naar een betere/goedkopere zorgverzekering die het beste bij jou situatie past? Lees dan snel verder, want ik zal je een aantal tips geven bij het kiezen van de juiste zorgverzekering.

Tip 1: Online afsluiten zorgverzekering
Op het internet de juiste zorgverzekering vinden is de snelste en makkelijkste manier om geld te besparen op jaarbasis. De meeste mensen denken dat het veel tijd kost omdat zij denken dat ze alle zorgverzekering websites individueel af moeten gaan. Dit is onnodig aangezien er een snellere manier is om de juiste zorgverzekeraar te vinden. Je kan namelijk de goedkoopste zorgverzekeringen online vergelijken. Als je een online zorgverzekering vergelijker gebruikt kan je namelijk aangeven wat jouw behoeftes zijn betreft de zorgverzekering. Je kan bijvoorbeeld aangeven hoeveel eigen risico je wilt betalen, een tandarts verzekering wilt of een buitenland verzekering nodig hebt.

Tip 2: Denk na over je huidige situatie
Het is aan te raden om voor jezelf op te schrijven wat je het komende jaar nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld lang niet bij de tandarts geweest en voel je de pijn in de kies al aankomen? Dan is het bijvoorbeeld aan te raden om een tandartsverzekering af te sluiten. De kosten voor een bezoek aan de tandarts is vaak schrikbarend hoog.

Tip 3: het verhogen van je eigen risico
Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om je eigen risico te verhogen. Dit kan op maandelijkse basis vaak tientallen euro’s schelen. Het verhogen van de eigen risico is vooral geschikt voor mensen die kerngezond zijn en bijna nooit gebruik maken van de zorg. Denk bijvoorbeeld aan zeer jonge mensen tussen de 18-24 jaar. Maar ook als je de 24 bent gepasseerd kan je kerngezond zijn en kan je het eigen risico van je verzekering verhogen.

Leave a Comment