Zorgverzekeringen Jonge stelletjes

Zorgverzekeringen toekomstige mama’s

Basisverzekeringen 2012

Als je zwanger bent of wellicht zwanger zou willen worden kan dit extra medische kosten met zich meebrengen die niet worden vergoed in het basispakket.

Deze extra kosten zoals bijvoorbeeld kraamzorg, bevallingskosten (hulpmiddelen e.d) kunnen aanvullend worden verzekerd, middels een extra module zwangerschap en bevalling, de moeder en kind aanvullende zorgverzekering.

1. Kiest je voor alleen een Basisverzekering?

Bij de basisverzekering kunt u kiezen uit een Natura polis of een Restitutie polis.

Naturapolis – Basisverzekering v.a. €91,25 per maand

Met de Naturapolis heeft de zorgverzekeraar afspraken met de diverse ziekenhuizen en medicijn fabrikanten. U kunt met deze polis alleen terecht bij die ziekenhuizen waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten.

Restitutiepolis – Basisverzekering v.a. €95 per maand

Bij een Restitutiepolis bent u helemaal vrij in het kiezen van uw zorgverleners (specialist, fysiotherapeut en vroedvrouw). Ook bij de restitutie polis is bestaat er een grote kans dat uw zorgverzekeraar een contract heeft met uw behandelaar (bijvoorbeeld het ziekenhuis), in dat geval gaat worden de kosten van de behandeling of opname direct verrekend tussen de arts en de verzekeraar. In andere gevallen dient u bij de restitutie basisverzekering eerst zelf de rekening en deze vervolgens te declareren bij uw zorgverzekeraar.

2. Basisverzekering + aanvullende zorgverzekering

Voor je of jullie een nieuwe zorgverzekering afsluiten is het verstandig om na te denken of je voldoende hebt aan de basisverzekering ziektekosten of dat het verstandig is om naar de basisverzekering ook een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Je kunt kiezen voor uitsluitend een basisverzekering (basispakket) of voor een basisverzekering + aanvullende zorgverzekeringen.
zorgverzekering 2015 anderzorg